BROUWERS LOGBOEK

SAMENWERKING MET KARAKTER

MICHA

BROUWER SINDS 2018 
MEESTERBROUWER SINDS 2021

Hans.png__PID:512190bf-dd45-4808-a2fc-f6a1ec1de04f

HANS

Meesterbrouwer bij Brouwerij Bosteels
Al 30 jaar in het vak

GRAND PRESTIGE KARMELIET

Type
Gerstewijn
Karakter Vol en romig, met een kruidige frisheid
KleurLicht koperrood
Alcohol8,8%
Temperatuur10-12°C
Keyvisual GPTK.png__PID:9f15fc51-2190-4fdd-8538-08a2fcf6a1ec

BROUWERS LOGBOEK

SAMENWERKING MET KARAKTER 

Keyvisual GPTK.png__PID:9f15fc51-2190-4fdd-8538-08a2fcf6a1ec

MICHA
BROUWER SINDS 2018
MEESTERBROUWER SINDS 2021

Hans.png__PID:512190bf-dd45-4808-a2fc-f6a1ec1de04f

HANS
Meesterbrouwer bij Brouwerij Bosteels
Al 30 jaar in het vak

GRAND PRESTIGE KARMELIET 

Type
Gerstewijn
Karakter Vol en romig, met een kruidige frisheid
KleurLicht koperrood
Alcohol8,8%
Temperatuur10-12°C

"BIER BRENGT MENSEN SAMEN"

Winter 2024

EEN Gouden Samenwerking

Twee brouwerijen, één recept

Al eerder werkten Hans van Brouwerij Bosteels en Meesterbrouwer Micha succesvol samen rondom de Grand Prestige Brut en de Brut Blond. Toen Hans in 2024 op bezoek kwam in Arcen om brouwerszaken te bespreken, ontkiemde daar een spannend idee: wat als we de beste eigenschappen van onze klassiekers samenbrengen in één bier? Hans brengt zijn passie voor Tripel Karmeliet mee, Micha zet graag zijn Grand Prestige op tafel. Het bleek de start van een unieke samenwerking: de Grand Prestige Karmeliet.

Hertog Jan-Brouwerij_mail.png__PID:3808a2fc-f6a1-4c1d-a04f-d8fd3bb519d0

EEN EIGEN INTERPRETATIE

Samen.jpg__PID:f6a1ec1d-e04f-48fd-bbb5-19d096ca1edf

Samen in smaak

De romige tarwe en kruidige tonen van Tripel Karmeliet mengen zich smaakvol met de warme karamel en rozijn van Grand Prestige. Een uitgebalanceerd bier met complexiteit én verfijning. De kernwaarden van onze brouwerijen en visie van de Meesterbrouwers wordt in dit bierrecept samengebracht. De Grand Prestige Karmeliet is een bier met diepgang en karakter om te delen tijdens de feestdagen. En zoals Hans het zegt: “Bier brengt mensen samen”. Deze Proeftuineditie weerspiegelt de ziel van twee brouwerijen, verenigd in één glas.

"AROMATISCH EN EEN BEETJE TROPISCH"

Najaar 2025

Genoeg te proeven dit najaar

Bewaren of rijpen

Sommige bieren zijn uitstekend om te rijpen. Dit kan in de kelders van Arcen maar ook bij jou thuis. Grand Prestige Karmeliet en de Vatgerijpt 2025 bieren zijn niet bedoeld om te rijpen, maar om samen van te genieten. De lichte kopertonen, zachte moutigheid en een harmonieuze balans geven deze Grand Prestige Karmeliet een feestelijk karakter.

Bewaren.jpg__PID:dd453808-a2fc-46a1-ac1d-e04fd8fd3bb5
Vatgerijpt 2025 - family.png__PID:ec1de04f-d8fd-4bb5-99d0-96ca1edff85c

Dubbel feest voor de Grand Prestige

Het is een bijzonder najaar, want de Grand Prestige speelt een grote rol. Naast de rol in deze vierde Proeftuineditie, is afgelopen weken de Hertog Jan Vatgerijpt 2025 gelanceerd. Grand Prestige, gerijpt op vaten van Obstler, Rum, Weinbrand en Grand Prestige Blond gerijpt op Bierbrand-vaten. Daarin proef je de rijkdom van de Rijn. Voor deze editie volgde Micha zijn neus, gevoel voor avontuur en de loop van de Rijn. Vanaf de Zwitserse bergen tot bijna aan de brouwerij in Arcen bemachtigde hij vaten van verschillende gedistilleerde dranken. Vatgerijpt 2025 is het resultaat van dat grillige pad.

Het warme welkom

De zomer in met een tropische hint 

Bij de hopkeuze hebben we ons geconcentreerd op aroma hopsoorten die smaken van citrusfruit afgeven. Mandarijn, sinaasappel en grapefruit, afgerond met een licht bloemige toets en een hint van tropisch fruit, maken deze Proeftuin editie een typisch zomerbier. Opnieuw een geheel eigenzinnig gehopt Hertog Jan-bier dat toch mooi in balans is. Zet een muziekje aan en verlies je in je eigen bitterzoete muzikale herinnering onder het genot van dit heerlijke frisse bier. 

Q2_landing_image_5_summer_memory.png__PID:87c8b7f4-f478-4f87-a823-82e05764cdcd

Herfst 2024

Stel je vraag aan onze brouwers.

Heb je specifieke vragen over de Grand Prestige Karmeliet? Stel ze aan Micha en Hans. In de volgende Proeftuinmail krijg je antwoord.

Proost!

Smakelijke groet,
Hans en Micha