Verse tonijnsalade met Hertog Jan Tripel
geplaatst op om
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De verse tonijnfilet in dunne plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De verse tonijnfilet kan naar smaak worden vervangen door tonijn uit blik (op water}. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes tonijnfilet roerbakken. Fijngesneden sjalotjes toevoegen en nog kort roerbakken. De tonijnfilet met een vork uit elkaar halen. Vervolgens de blokjes komkommer en bleekselderij erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen op een koele plek of in de koelkast. Op licht geroosterde stukjes stokbrood of Turks brood uitsmeren en met fijngeknipte verse bieslook en flinterdunne plakjes radijs garneren. Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Tripel. Dit zwaar blonde bier met een volmondige, licht zoete smaak en aangename lichte bitterheid zorgt voor een verfrissend accent bij dit gerechtje.