Salade zalmfilet met groene en witte asperges en Hertog Jan Weizener

geplaatst op om

Salade zalmfilet met groene en witte asperges en Hertog Jan Weizener

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram verse zalmfilet
  • 250 gram witte asperges
  • 250 groene asperges
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 10 cl Hertog Jan Weizener
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 75 gram gemengde sla, met o.a. snijbiet, rucola, kant en klaar
  • peper zout

Bereidingswijze:
De zalmfilet in gelijkmatige plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verwarmen en de plakjes roerbakken. De plakjes eruit halen en laten afkoelen. De harde onderkant van de witte en groene asperges afsnijden en de witte asperges schillen. De groene asperges hoeven niet geschild te worden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. Af laten koelen en halveren. In een mengkom het bier en 4 eetlepels zonnebloemolie met een staafmixer goed mengen. Naar smaak extra bier en olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla, plakjes zalmfilet en asperges op de borden rangschikken. De dressing erover verdelen en met fijngeknipte bieslook garneren. Met warme toast of reepjes ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Weizener.