Salade met asperges en Hertog Jan Weizener

geplaatst op om

Salade met asperges en Hertog Jan Weizener

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram groene asperges
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram rivierkreeftenstaartjes, gepeld en gekookt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 dl Hertog Jan Weizener
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 75 gram gemengde sla, kant en klaar
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Harde onderkant van de asperges afsnijden en in een stoommandje beetgaar stomen. Eventueel witte asperges gebruiken, die moeten worden geschild. Af laten koelen en halveren. Avocado schillen, pit verwijderen en in gelijkmatige reepjes of blokjes snijden. Met vers citroensap besprenkelen om verkleuring tegen te gaan. In een mengkom het bier en de olie met een staafmixer goed mengen. Naar smaak extra bier en olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla over borden verdelen en de asperges, avocado, gehalveerde kerstomaatjes en rivierkreeftenstaartjes op de sla rangschikken. De dressing hierover lepelen en met fijngeknipte bieslook garneren. Serveren met warme toast of stokbrood. Een goed gekoeld glas Hertog Jan Weizener erbij drinken.