Pulled chicken op een knapperig broodje met Hertog Jan Hoppig Blond

geplaatst op om

Pulled chicken op een knapperig broodje met Hertog Jan Hoppig Blond

Een knapperig broodje met pulled chicken, pickle van rode kool, avocado en een flinke dot crème fraîche. Een echte guilty pleasure voor in het weekend en ideaal als bierbite voor tijdens een feestje. Combineer dit broodje met een verfrissende Hertog Jan Enkel. Dit licht bittere blonde bier maakt het broodje net even iets spannender en zorgt voor een verrassend samenspel in je mond.

 

Ingrediënten voor 8 - 10 broodjes pulled chicken

Broodjes

  • 8 - 10 krokante tijgerbollen

Pulled chicken

  • 600 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 eetlepels worcestersaus
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 3 kneepjes citroensap uit een flesje
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper

Pickle

  • ½ rode kool
  • 250 ml water
  • 250 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout

Toppings

  • 325 gram crème fraîche
  • 2 avocado’s
  • cherrytomaatjes ter garnering

 

Bereiding

Begin met het maken van de pickle van rode kool. Snijd een halve rode kool in repen, doe in een kom en voeg water, witte wijnazijn, suiker en zout toe. Kneus de rode kool door er een paar minuten flink in te knijpen. Zet de pickle van rode kool ten minste 3 uur weg in de koeling.

Voor de pulled chicken breng je een ruime pan met water aan de kook. Kook de kipfilet gaar in zo’n 15 minuten en laat vervolgens een paar minuten afkoelen. Snipper ondertussen de ui, pel een teentje knoflook en zorg dat de overige ingrediënten van de pulled chicken klaar staan. Pluis nu met twee vorken de kip uit elkaar zodat er pulled chicken ontstaat.

Doe de olijfolie in een hoge bakpan of wok en fruit hierin de gesnipperde ui en pers een teentje knoflook uit. Voeg de pulled chicken toe, samen met; worcestersaus, tomatenketchup, citroensap, bruine suiker, peper en gerookte paprikapoeder. Schep goed door en bak het geheel zo’n 5 minuten.

Snijd de tijgerbollen open en vul het broodje met knapperige rode kool, met daar bovenop pulled chicken, zure room en een paar plakken avocado. Steek een prikker door een cherrytomaatje en de deksel van het broodje en prik vervolgens het broodje pulled chicken stevig vast.

 

Tip: Je kunt de pickle van rode kool en de pulled chicken een dag vooraf bereiden. Warm de kip even op in een droge koekenpan en klaar ben je. Ideaal voor een fijne zomeravond met vrienden of als stevige bierbite tijdens een feestje.