Kipdrumsticks met Hertog Jan Grand Prestige
geplaatst op om
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 ontvelde kipdrumsticks
- 1 teentje knoflook, uit de knijper
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 dl Hertog Jan Bockbier
- peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
In een mengschaal een marinade maken van olie, bier, knoflook uit de knijper en hoisinsaus. Hoisinsaus is een lichtzoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn en diverse kruiden en verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels. De ingredienten goed roeren of met een staafmixer mengen. De ontvelde kipdrumsticks 3 tot 4 uur hierin marineren. Af en toe omkeren. De kipdrumsticks na het marineren deppen en op een grillpan, onder een hete grill of op de barbecue grillen. Eventueel in een voorverwarmde oven garen tot de kleur gelijkmatig goudbruin is geworden. Na het grillen of garen lichtjes met de overgebleven marinade besmeren. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren met reepjes ciabatta of stokbrood. Een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier erbij serveren.