Gevulde dadels met geitenkaas en Hertog Jan Bockbier
geplaatst op om
Dadels zijn op zichzelf al een zoete traktatie. Maak dit hapje nog luxer en vul de dadels met geitenkaas en maak af met een smakelijke topping zoals chocolade chunks of walnoot. Beide varianten zijn heerlijk bij Hertog Jan Bockbier. De chocoladetonen uit de gevulde dadel met geitenkaas en pure chocolade chunks haalt de karameltonen uit het bier naar voren, terwijl de variatie met walnoot het bier juist wat minder zoet maakt. Puur genieten!
Ingrediënten voor 12 gevulde dadels
- 12 Medjoul dadels
- 100 gram zachte geitenkaas
- handje walnoten
- chocolade chunks, extra puur
Bereiding
Roer de geitenkaas los met een vork en schep vervolgens in een spuitzak. Snijd de dadels in over de lengte en haal de pit eruit. Vul de dadels met geitenkaas. Druk op de helft van de dadels een hele walnoot en bestrooi de andere gevulde dadels met chocolade chunks.
Tip: Koop wat extra Medjoul dadels en serveer deze zonder vulling.