Gegrilde brie met appel, appelstroop en Hertog Jan Grand Prestige

geplaatst op om

Gegrilde brie met appel, appelstroop en Hertog Jan Grand Prestige

Ingrediënten:

  • 8 reepjes ambachtelijke- of boerenbrie, 1,5 cm dikte
  • 2 appelen, bijvoorbeeld: Granny Smith, Cox Orange, Elstar
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 4 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels ver citroensap
  • 1,5 dl Hertog Jan Grand Prestige (flesje van 30 cl f fles van 75 cl)
  • 50 gram amandelsnippers

Bereidingswijze:
Appelen schillen, klokhuizen verwijderen, in gelijkmatige blokjes snijden en met citroensap besprenkelen. Roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de blokjes appel zo kort mogelijk om en om bakken. Het bier en de appelstroop erdoor roeren. Hittebron iets verlagen en gedurende 3 tot 4 minuten verwarmen. De reepjes brie met de romige kant boven, in een ovenschaal met antiaanbaklaag verdelen en kort onder een hete grill plaatsen tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden. Blokjes appel met het stoofvocht over borden verdelen en de plakjes brie erop plaatsen. Met amandelsnippers die kort in een koekenpan zijn verwarmd garneren. Een gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Hertog Jan Grand Prestige (keldertemperatuur) hierbij serveren.