BLT sandwich met eiersalade en Hertog Jan Hoppig Blond
geplaatst op om
Een echte allemansvriend is de klassieke BLT sandwich. Zout door de knapperige bacon en verfrissend door sla en tomaat. Doe daar nog een extra laag smeuïge eiersalade tussen en je hebt het perfecte lunchgerecht voor bij Hertog Jan Hoppig Blond Enkel. Dit licht bittere blonde bier zorgt voor een aangename frisheid waardoor je telkens weer een volgende hap van je BLT wilt nemen.
Ingrediënten voor 8 - 10 sandwiches
Brood
- 8 - 10 sneetjes ambachtelijk brood
Eiersalade
- 8 medium eieren
- 5 gram verse bieslook
- ¼ witte ui
- mayonaise
- ketjap
- kerriepoeder
- versgemalen peper
- zeezout
Toppings
- 100 gram bacon
- 2 kroppen Romaine sla
- 4 trostomaten
Bereiding
Begin met het maken van de eiersalade. Kook de eieren hard in zo’n 7 minuten, laat ze schrikken met koud water en pel de eieren. Doe de eieren in een kom en prak fijn met een vork. Voeg behoorlijk wat mayonaise toe totdat het een smeuïg geheel is. Doe hier een scheutje ketjap bij en flink wat kerriepoeder. Snipper ¼ van de ui, snijd de bieslook in fijne ringetjes en voeg toe aan de eiersalade. Meng goed door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
Bak de plakken bacon knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Snijd ondertussen de tomaten in plakken, was de sla en scheur in grove stukken.
Besmeer een sneetje brood met een flinke laag eiersalade. Leg hierop twee plakken bacon, een aantal plakken tomaat, sla, en nog een sneetje brood. Snijd doormidden en klaar is je sandwich.
Tip: Meer trek in vis? Doe dan een paar ansjovisjes tussen de sandwich in plaats van bacon.