Arretjes cake met pecannoten en rozijnen en Hertog Jan Grand Prestige

geplaatst op om

Arretjes cake met pecannoten en rozijnen en Hertog Jan Grand Prestige

Arretjescake met volkoren koekjes, pure chocolade, cacaopoeder, pecannoten en rozijnen. Machtig lekker en eenvoudig te bereiden zonder oven. De intense smaak van deze zoete lekkernij vraagt om een stevig en rijk bier zoals Hertog Jan Grand Prestige. De chocolade uit de arretjescake blendt samen met de chocoladetonen uit het bier, net zoals de fruitige rozijnen. Een heerlijke bier-spijscombinatie voor de koudere dagen van het jaar.

 

Ingrediënten voor 20 - 24 stuks

  • 250 gram pure chocolade
  • 200 gram volkoren koekjes
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram cacaopoeder
  • 70 gram pecannoten
  • 70 gram rozijnen

 

Bereiding

Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Doe dit in twee verschillende kommen. 

Meng de suiker en het cacaopoeder in een andere kom en schenk hierbij de gesmolten boter. Breek de koekjes en hak de pecannoten grof. Voeg de koekjes, noten en rozijnen toe aan het mengsel en schep goed door. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en meng nog eens.

Leg een velletje bakpapier in een bakblik of ovenschaal en schep hierin de arretjescake. Druk goed aan met een houten spatel, leg hierop nog een velletje bakpapier (verzwaar eventueel door een kleinere ovenschaal er bovenop te plaatsen) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling.