Pompoencrème met grijze garnalen en Hertog Jan Pilsener
geplaatst op om
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram pompoen, liefst flessenpompoen
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel cajunkruiden
- 100 gram grijze garnalen
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 3 eetlepels Hertog Jan pilsener
- 1 dl gevogeltebouillon
- 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
- peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Pompoen schillen, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verhitten en de stukjes pompoen en sjalotjes roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, gevogeltebouillon en cajunkruiden toevoegen en 20 minuten stoven. Het stoofvocht iets inkoken. Laten afkoelen, met een staafmixer pureren en creme fraiche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Optie: naar smaak tegen het einde van de stooftijd 3 eetlepels Hertog Jan Pilsener toevoegen en goed roeren. Over kleine schaaltjes of amuselepels verdelen en met grijze garnalen en fijngehakte bladpeterselie garneren. Eventueel in een cylinderglaasje serveren. Drink hierbij een goed gekoeld glas Hertog Jan Pilsener.