Ovenschotel met wild zwijn en Hertog Jan Dubbel
geplaatst op om
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De blokjes vlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De harde onderkant van de champignons afsnijden, met een borsteltje schoon vegen en in stukjes snijden. De ui schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes vlees aanbraden. Stukjes ui erdoor roeren en de bouillon toevoegen. De takjes tijm erbij doen, de hittebron op de laagste stand zetten en in 60 minuten gaar stoven. Eventueel extra bouillon gebruiken. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de takjes tijm verwijderen en het stoofvocht iets inkoken. De stukjes champignon, Hertog Jan Dubbel en hoisinsaus (zoete, aromatische sojabonensaus, verkrijgbaar bij grote supermarkten) toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Tijdens de stooftijd de aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken. Afgieten en in een kom doen. De aardappelen fijn stampen en de melk en de roomboter erdoor roern. Op smaak brengen met peper en zout. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Blokjes vlees, champignons en een deel van het stoofvocht over een vuurvaste schaal verdelen en afdekken met aardappelpuree. In het midden van de oven plaatsen, ovenstand op 180 graden Celsius zetten en gedurende 15 minuten bakken tot de bovenkant lichtbruin van kleur is. Zo warm mogelijk serveren vergezeld van gekookte kleine spruitjes of beetgare reepjes groene- of spitskool. Een licht gekoeld glas Hertog Jan Dubbel erbij drinken. De volmoutige smaak van dit bier en het aangename lichte zoetje van dit bier combineren goed met de delicate, zachte smaak van het vlees en het zoetje van de hoisinsaus.